Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden kartat!

  • admin 

Uusi idea karttamarkkinoilla hämmentää yksinkertaisuudellaan. Kyseessä on kolmiulotteinen kartta, joka siis muodoltaan on pyöreä, mutta pehmeä ja puristeltava. Ideana se on niin yksinkertainen että on pakko miettiä kuinka ihmeessä sitä ei ole keksitty aiemmin?

Miten pallokartta toimii?

Kun kartan käyttäjä haluaa nähdä kartan suurempana, eli siis zoomata, hänen täytyy vain puristaa karttaa nyrkissään ja kyseinen alue nousee ylös ja tarkentuu. Kyseessä on siis täysin manuaalinen ja yksinkertainen malli, jonka ýhtenä etuna on ehdottomasti se, että se ei ole riippuvainen mistään sähköisestä tai mobiililaitteesta.

Tämä niin kutsuttu karttapallo kulkee kätevästi taskussa tai laukussa ja on valmiina käyttöön milloin ikinä sitä haluaakin käyttää.

Onko nyt oikea aika pallokartalle?

Ainoa asia joka tässä tulee väistämättä mieleen on se, että tuleeko tämä loistava keksintö sittenkin liian myöhään markkinoille? Ihmiset on totutettu nykyään erilaisiin digitaalisiin apuvälineisiin ja siirtyminen takaisin manuaaliseen versioon voi monelle olla hankalaa jo ajatuksen tasolla. Haluaako kuluttaja kantaa vielä yhtä asiaa laukussaan, kun hänellä on siellä jo älypuhelin, josta saa kaiken tarvitseman tiedon. Toisaalta on todellinen sääli, jos tämä mahtava keksintö ei lyö läpi, sillä siinä on sellaista vanhanajan innovatiivisuutta, jota toivoisi aina välillä nykyäänkin tapaavan. Jos siis haluamme että tästä tulee hitti ja se pääsee yleiseen käyttöön, ainoa asia mitä voimme tehdä on se, että kannatamme sitä itse ostamalla kyseisen tuotteen.

Valinta on siis kuluttajalla, haluaako hän omalla toiminnallaan kannattaa pallokartan maailmanvalloitusta?