Kätevät, elämää helpottavat karttasovellukset

  • admin 
Karttasovellukset

Olemme aikaisemmin käsitelleet lyhyesti karttoja eri sovelluksissa. Tässä postauksessa esittelemme mielestämme parhaat ja toimivimmat sovellukset.

Nykyään sovelluksia on tarjolla moneen lähtöön ja useimmiten niitä on tarjolla sekä Androidiin, että iOSiin. Ensimmäisenä monelle tulee varmasti mieleen Google Maps, joka onkin jo useamman vuoden auttanut niin autoilijoita kuin jalankulkijoitakin navigoimaan oikeisiin osoitteisiin.  Olemme Google Mapsin aiemmin jo käsitelleet, joten nyt keskitymme muihin, hieman uudempiin sovelluksiin.

HERE WeGo

Aiemmin nimellä HERE Maps tunnettu sovellus on uudistanut nimensä lisäksi myös käyttöliittymänsä. Reittivertailunäkymä on uudistettu ja navigointia ylipäänsä helpotettu entisestään. Sovellus on saatavissa sekä Androidiin että iOsiin. Osassa kaupungeista ja kohteista sovellus mahdollistaa Car2Go-autonjakopalvelun vuokra-auton valitsemisen. Lisäksi useissa kaupungeissa on mahdollista verrata esimerkiksi taksien hintoja ja odotusaikoja. Kaiken kaikkiaan tämä sovellus on äärimmäisen helppokäyttöinen ja sisältää paljon kivoja yksityiskohtia. Kuten monet kilpailijansa, HERE WeGo toimii myös offlinessa.

Maps.Me

Maps.Me on ilmainen, hurjan toimiva ja kaikinpuolin hieno karttasovellus. Maps.Me:ssä paikkojen haku onnistuu monella eri tavalla. Erilaisia luokkia on paljon, ja ne ovat käytössä osoittautuneet tarpeelliseksi ja järkeviksi. Kartta osoittaa useimmat pankkiautomaatit, vessat, apteekit, kaupat ja jopa wi-fin. Liikenteestäkin on saatavilla hyvin tietoa. GPS on todella tarkka ja sovellus tunnistaa paljon paikkoja. Paras piirre tässä sovelluksessa on ehdottomasti se, että haut ja navigoinnit toimivat myös offlinessa. Myöskin, haut onnistuvat sekä paikan nimellä että sen osoitteella.

Pocket Earth

Myös Pocket Earth toimii hienosti offlinessa. Perusversio sovelluksesta on täysin ilmainen, mutta saatavilla on myös maksullinen Pro-versio. Ehdoton plussa tässä karttasovelluksessa on sen kartasto, joka on jatkuvasti ajantasalla. Tämä sovellus löytää ja osoittaa mm. hotellit, ravntolat, museot, pankkiautomaatit ja muut turistille tarpeelliset paikat. Käyttäjä voi itse lisäillä haluamiaan kohteita ja asioita karttoihin ja tallentaa ne esimerkiksi myöhempää käyttöä varten.

Pocket Earthin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että sinne saa talteen erilaisia muistettavia asioita – esimerksiksi vaikkapa huvipuiston aukioloajat. Sovelluksesta on myös mahdollista nähdä kaupungin julkinen liikenne.  Kaikki itse tallentamansa kartat ja niihin tehdyt muistiinpanot on myös mahdollista jakaa kavereille.

Näiden kolmen sovelluksen lisäksi tarjolla on toki useita muitakin karttasovelluksia. Kuten yleensäkin kaikessa, myös näissä yksilölliset tarpeet ja preferenssit ratkaisevat. Suosittelemmekin tutustumaan rohkeasti uusiin sovelluksiin!