Siirry suoraan sisältöön

Karttoja joka lähtöön!

  • admin 

Karttakäärö on käsitellyt blogikirjoituksissaan karttoja laidasta laitaan. Tämän kertainen kirjoituksemme käsittelee hieman erilaisia karttoja, sillä aiheena ovat kartat jotka ovat suunnattu haaveilijoille, seikkailijoille tai oman elämänsä suunnittelijoille.

Tänään kerromme unelmakartasta tai toiselta nimeltään aarrekartasta, jonka tehtävä on selkeyttää sinulle mitä elämästäsi haluat. Unelmakartta ei suinkaan ole kartta joka kerran sen tehtyään ei muuttaisi muotoaan, sillä kyseinen kartta on oikea muuntautumisen mestari. Syykin tähän on selvä, sillä ihmisen haaveet ja toiveet oman elämänsä suhteen muuttuvat vuosien myötä hyvinkin paljon.

Aina ei kuitenkaan ole tarpeellista muokata karttaa, vaan odottaa että siihen merkityt asiat tapahtuvat ja sitten vasta siirtyä eteenpäin. Asiasta on olemassa myös kirjoja, jotka kertovat kuinka rakentaa oma unelmakartta. Unelmakartan ideanahan on se, että se ohjaa ihmistä alitajuisesti eteenpäin ja auttaa kuin huomaamatta tekemään oikeita valintoja.

Moni joka on aloittanut kartan tekemisen skeptisellä mielellä, saattaakin yllättyä kun asiat alkavat toteutua kuin itsestään. Unelmakartan teho perustuukin siihen että kun halutut asiat laitetaan esille ja konkreettisesti esille, alkaa ihmismieli tehdä kuin itsestään valintoja jotka ohjaavat elämää haluttuun suuntaan. Hyvä esimerkki on että jos henkilö lähtee autoilemaan, hänellä mitä luultavimmin on joku määränpää mielessään. Jos autoilijalla ei ole määränpäätä, ajaa hän ympäriinsä pääsemättä koskaan perille. Ja syy miksi hän ei pääse perille on se, että hänellä ei ole ajamaan lähtiessään selkeää kohdetta johon hän suuntaa.

Toinen mainittava syy miksi kyseinen aarrekartta malli toimii, on se että kun ihmismieli asettuu tietoisella tasolla ajattelemaan ja työskentelemään tulevaisuutta, kartta ikäänkuin konkretisoi, sekä visualisoi unelemat ja haaveet todellisempaan muotoon. Yleensä käykin niin, että kun ihminen asettaa itsensä haaveidensa äärellä ja syventyy niihin, myös ihmisen kasvuprosessi alkaa kuin itsestään.

Unelmakartta toisin sanoen siis vapauttaa, ohjaa ja kasvattaa ihmistä niiden asioiden suuntaan mistä hän aiemmin on ehkäpä vain haaveillut jossakin mielensä perukoilla.